Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
5 γραφικά χωριά των Χανίων

5 γραφικά χωριά των Χανίων

Τα Χανιά είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης, με μια σειρά από γραφικά χωριά διάσπαρτα σε όλο τον νομό.

Από τα μεσαιωνικά κάστρα μέχρι τις κρυφές παραλίες, αυτά τα χωριά προσφέρουν μια ματιά στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Βάμος: Στην καρδιά της περιοχής του Αποκόρωνα. Ο Βάμος είναι ένα μικρό και γραφικό χωριό με γοητευτικά πέτρινα σπίτια και στενά δρομάκια. Το χωριό φιλοξενεί πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, καταστήματα με χειροποίητα είδη, καθώς και μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ όλο το χρόνο.

Αλμυρίδα: Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της περιοχής. Η Αλμυρίδα είναι ένα μικρό χωριό με μεγάλη αμμώδη παραλία και μια σειρά από όμορφα εστιατόρια και καφέ. Το χωριό είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Σφακιά: Βρίσκεται στα νότια Χανιά. Τα Σφακιά είναι ένα μικρό και γραφικό χωριό με μια σειρά από γραφικά πέτρινα σπίτια και παλιά στενάκια. Το χωριό φιλοξενεί μια σειρά από παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την διάσημη σφακιανή πίτα.

Παλαιόχωρα: Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού και είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά, τις εκπληκτικές παραλίες και την πλούσια ιστορία της. Η πόλη περιβάλλεται από όμορφα φυσικά τοπία και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο. 

Καλύβες: Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού, σε μικρή απόσταση από την πόλη των Χανίων. Η πόλη είναι γνωστή για το γραφικό της περιβάλλον, τα γαλάζια της νερά. Οι Καλύβες είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της Κρήτης. Οι ταξιδιώτες εκεί μπορούν να δοκιμάσουν τη νόστιμη τοπική κουζίνα και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων.