Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κρήτη το χειμώνα

5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κρήτη το χειμώνα

Η Κρήτη δεν είναι μόνο ένας καλοκαιρινός προορισμός, αλλά και μια χειμερινή χώρα θαυμάτων που προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων και αξιοθέατων για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Είτε ψάχνετε για περιπέτεια, πολιτισμό, χαλάρωση ή διασκέδαση, θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στη διάθεση και τον προϋπολογισμό σας στην Κρήτη το χειμώνα. Ακολουθούν τα 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κρήτη το χειμώνα, που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο.

Αξιοθέατα: Η Κρήτη διαθέτει μια πλούσια και ποικίλη πολιτιστική κληρονομιά που εκτείνεται από τον αρχαίο μινωικό πολιτισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Μπορείτε να επισκεφθείτε τους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως το παλάτι της Κνωσού, το παλάτι της Φαιστού και το παλάτι των Μαλίων, και να μάθετε για τους μύθους και τους θρύλους της Κρήτης. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα πολλά μουσεία, μοναστήρια, εκκλησίες και κάστρα που παρουσιάζουν την ιστορία και την τέχνη της Κρήτης. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η Μονή Αρκαδίου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η Φορτέτζα του Ρεθύμνου.

Πεζοπορία: Η Κρήτη είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους, καθώς διαθέτει ένα δίκτυο μονοπατιών που καλύπτουν ολόκληρο το νησί. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από τα μαγευτικά φαράγγια, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το φαράγγι της Ίμβρου και το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, και να απολαύσετε το τοπίο και την άγρια φύση. Μπορείτε επίσης να πεζοπορήσετε στις ψηλότερες κορυφές της Κρήτης, όπως το όρος Ψηλορείτης, το όρος Παχνές και το όρος Κέδρος, και να νιώσετε τη συγκίνηση που σας προκαλεί η επίτευξη της κορυφής. Μπορείτε επίσης να πεζοπορήσετε στα απομακρυσμένα χωριά και χωριουδάκια, όπως τα Ανώγεια, ο Ζαρός και το Λουτρό, και να γνωρίσετε τον αυθεντικό κρητικό τρόπο ζωής.

Ποδηλασία: Αν προτιμάτε την ποδηλασία, μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές διαδρομές και μονοπάτια που ταιριάζουν στο επίπεδο και τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο κατά μήκος της ακτής και να ανακαλύψετε τις κρυφές παραλίες και τους όρμους, ή να κάνετε ποδήλατο στην ενδοχώρα και να θαυμάσετε τους ελαιώνες, τους αμπελώνες και τα περιβόλια. Μπορείτε επίσης να ποδηλατήσετε στις ιστορικές πόλεις, όπως τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, και να απολαύσετε την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την κουζίνα της Κρήτης.

Γευσιγνωσία κρασιού: Αν είστε λάτρης του κρασιού, θα χαρείτε να μάθετε ότι η Κρήτη έχει μια μακρά και πλούσια παράδοση στην παραγωγή κρασιού, που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Μπορείτε να επισκεφθείτε μερικά από τα πολλά οινοποιεία και αμπελώνες που διαθέτει η Κρήτη και να δοκιμάσετε τις τοπικές ποικιλίες, όπως το Βιδιανό, τη Βιλάνα, το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο. Μπορείτε επίσης να μάθετε για την ιστορία και τη διαδικασία της οινοποίησης και να αγοράσετε μερικά μπουκάλια για να τα πάρετε μαζί σας ως αναμνηστικά.

Γιορτές: Αν θέλετε να γιορτάσετε και να διασκεδάσετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια από τα πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Κρήτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορείτε να απολαύσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να δείτε εορταστικούς στολισμούς, φώτα και πυροτεχνήματα. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το Καρναβάλι και τις γιορτές του Πάσχα και να δείτε τις παρελάσεις, τις στολές και τις τελετουργίες. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μερικά από τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά φεστιβάλ, όπως το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Φεστιβάλ Τζαζ Ηρακλείου, και να δείτε τις παραστάσεις, τις εκθέσεις και τα εργαστήρια.