Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Κρητικές γεύσεις: χειμερινές γεύσεις της μεσογειακής διατροφής

Κρητικές γεύσεις: χειμερινές γεύσεις της μεσογειακής διατροφής

Καθώς ο χειμώνας σκεπάζει την Κρήτη με μια ζεστή αγκαλιά, η γαστρονομική σκηνή του νησιού υφίσταται μια απολαυστική μεταμόρφωση, προσφέροντας μια πληθώρα εποχιακών γεύσεων που εναρμονίζονται με τις αρχές της φημισμένης Μεσογειακής Διατροφής.

Με ρίζες στην παράδοση και εμπλουτισμένα από τα εύφορα εδάφη του νησιού, τα χειμωνιάτικα πιάτα της Κρήτης είναι μια γιορτή των ποιοτικών προϊόντων και των πατροπαράδοτων συνταγών.

Ο χειμώνας στο νησί φέρνει μια πανδαισία από χορταστικά μαγειρευτά και πλούσια πιάτα που αναδεικνύουν τα καλύτερα στοιχεία της κρητικής κουζίνας. Μια τέτοια χειμωνιάτικη απόλαυση είναι οι "Χοχλιοί μπουμπουριστοί", ένα πιάτο με σαλιγκάρια σιγοβρασμένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με αρωματικά βότανα. Αυτή η γαστρονομική περιπέτεια όχι μόνο αντανακλά την επινοητικότητα των κρητικών κουζινών, αλλά και αποτίει φόρο τιμής στη βαθιά σύνδεση του νησιού με τη γη και τη θάλασσα. Ένα άλλο αγαπημένο χειμερινό πιάτο είναι το "Σταμναγκάθι", ένα είδος άγριων χόρτων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εποχής. Σοταρισμένα με ελαιόλαδο, σκόρδο και λίγο λεμόνι, αυτό το πιάτο ενσαρκώνει την απλότητα και την υγιεινή ουσία της μεσογειακής διατροφής. Καθώς ξεδιπλώνεται ο χειμώνας, οι Κρητικοί στρέφονται επίσης σε ζεστές σούπες όπως η "Φασολάδα", μια φασολάδα εμπλουτισμένη με ελαιόλαδο, ντομάτες και μια σειρά από λαχανικά. Αυτές οι θρεπτικές για την ψυχή δημιουργίες δεν ικανοποιούν μόνο τον ουρανίσκο, αλλά αποτελούν και την επιτομή της Μεσογειακής Διατροφής που δίνει έμφαση στα φρέσκα, εποχιακά προϊόντα και στα διατροφικά οφέλη που απορρέουν από την πλούσια σε ελαιόλαδο κουζίνα του νησιού. Η υιοθέτηση των κρητικών γεύσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είναι απλώς ένα γαστρονομικό ταξίδι, είναι μια εμβάθυνση σε έναν τρόπο ζωής που εκτιμά την καλοσύνη της γης και τη χαρά του να μοιράζεσαι ένα υγιεινό γεύμα με τους αγαπημένους σου.