Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας)
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν των Χανίων: Τα καλύτερα μουσεία για επίσκεψη

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν των Χανίων: Τα καλύτερα μουσεία για επίσκεψη

Τα Χανιά, που βρίσκονται στη βορειοδυτική ακτή της Κρήτης, στην Ελλάδα, είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

Τα μουσεία της προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εμβαθύνουν στο παρελθόν της πόλης και να εξερευνήσουν τη μοναδική της ταυτότητα. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μουσεία στα Χανιά:

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στην παλιά πόλη και εκθέτει αντικείμενα από τη νεολιθική εποχή έως τη ρωμαϊκή περίοδο. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν αρχαία αγγεία, κοσμήματα, γλυπτά και άλλα αντικείμενα που αναδεικνύουν τη μακρά ιστορία της πόλης.

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης: Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης βρίσκεται στο Ενετικό Οπλοστάσιο, ένα ιστορικό κτίριο στο λιμάνι. Το μουσείο παρουσιάζει τη ναυτική ιστορία του νησιού και διαθέτει εκθέματα για τη ναυπηγική, τη ναυσιπλοΐα και τις ναυμαχίες.

Πολεμικό Μουσείο Χανίων: Το Πολεμικό Μουσείο Χανίων στεγάζεται στο Φρούριο Φιρκά, το οποίο χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα. Το μουσείο παρουσιάζει αντικείμενα και εκθέματα που σχετίζονται με τη στρατιωτική ιστορία του νησιού, συμπεριλαμβανομένων όπλων, στολών και φωτογραφιών.

Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή: Η Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή βρίσκεται στην πρώην ενετική εκκλησία του San Salvatore. Το μουσείο διαθέτει μια συλλογή από θρησκευτικά αντικείμενα, όπως εικόνες, γλυπτά και τοιχογραφίες, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.

Λαογραφικό Μουσείο Χανίων: Το Λαογραφικό Μουσείο Χανίων στεγάζεται σε ένα ενετικό αρχοντικό του 17ου αιώνα και προβάλλει τον παραδοσιακό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Κρήτης. Το μουσείο διαθέτει εκθέματα για την υφαντική, τις παραδοσιακές φορεσιές και τα γεωργικά εργαλεία.