Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Οικογενειακές δραστηριότητες στην Κρήτη

Οικογενειακές δραστηριότητες στην Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένας φανταστικός προορισμός για οικογένειες, με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων για να διασκεδάσουν όλη η οικογένεια.

Από την εξερεύνηση αρχαίων ανακτόρων μέχρι τη χαλάρωση σε αμμώδεις παραλίες, υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα σε αυτό το όμορφο και ποικιλόμορφο νησί.

Μία από τις κορυφαίες οικογενειακές δραστηριότητες στην Κρήτη είναι η επίσκεψη στις όμορφες παραλίες του νησιού. Με περισσότερα από 1.000 μίλια ακτογραμμής, η Κρήτη δεν έχει έλλειψη από αμμώδεις τεράστιες παραλίες για να διαλέξετε. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τις παραλίες του Ελαφονησίου, του Μπάλου και του Βάι, οι οποίες προσφέρουν κρυστάλλινα νερά και απαλή λευκή άμμο.

Μια άλλη διασκεδαστική δραστηριότητα για τις οικογενειακές σας διακοπές στην Κρήτη είναι η εξερεύνηση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού. Από τα αρχαία μινωικά παλάτια μέχρι τα βενετσιάνικα κάστρα, υπάρχουν πολλά συναρπαστικά ιστορικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στο νησί. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το παλάτι της Κνωσού, την αρχαία πόλη της Φαιστού και το ενετικό λιμάνι στα Χανιά.

Αν ψάχνετε για πιο περιπετειώδη δραστηριότητες, η Κρήτη έχει επίσης πολλά να προσφέρει. Το νησί φιλοξενεί πολλά κέντρα θαλάσσιων σπορ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε δραστηριότητες όπως το καγιάκ, το stand-up paddleboarding και το windsurfing. Υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας για να εξερευνήσετε, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο άγριο τοπίο του νησιού.

Τέλος, κανένα ταξίδι στην Κρήτη δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να δοκιμάσετε τη νόστιμη τοπική κουζίνα του νησιού. Από φρέσκα θαλασσινά μέχρι τοπικά παραδοσιακά κρέατα, το κρητικό φαγητό είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς.

Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Κρήτη, μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει αυτό το εκπληκτικό νησί. Η οικογένειά σας είναι σίγουρο ότι θα περάσει αξέχαστες διακοπές!