Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Τα κρυμμένα βάθη του Ηρακλείου

Τα κρυμμένα βάθη του Ηρακλείου

Φωλιασμένη στο μαγευτικό νησί της Κρήτης, η πόλη του Ηρακλείου καλεί τους λάτρεις των καταδύσεων με το υπέροχο υποθαλάσσιο βασίλειο της.

Πέρα από τις ηλιόλουστες ακτές και τα ιστορικά ορόσημα, το Ηράκλειο προσφέρει μια ποικιλία ευκαιριών κατάδυσης για τους τυχοδιώκτες που αναζητούν να εξερευνήσουν τα βάθη του. Είτε είστε έμπειρος δύτης είτε αρχάριος που θέλει να ξεκινήσει μια υδάτινη αποστολή, οι μαγευτικές τοποθεσίες κατάδυσης του Ηρακλείου καλύπτουν όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων. Σε αυτό το άρθρο, θα σας ταξιδέψουμε για να ανακαλύψετε μερικούς από τους σαγηνευτικούς καταδυτικούς προορισμούς στο Ηράκλειο, αποκαλύπτοντας έναν υποθαλάσσιο παράδεισο που περιμένει την εξερεύνηση σας.

Κόλπος Αγίας Πελαγίας:

Σε μικρή απόσταση από το Ηράκλειο, ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας είναι ένα καταφύγιο για δύτες που αναζητούν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά. Με τα ήρεμα, καθαρά νερά και τη ζωντανή θαλάσσια ζωή, αυτός ο γραφικός κόλπος είναι ιδανικός για αρχάριους και λάτρεις του αναπνευστήρα. Εξερευνήστε τους ρηχούς υφάλους που βρίθουν από πολύχρωμα ψάρια, συναντήστε φιλικά χταπόδια και θαυμάστε το μαγευτικό υποβρύχιο τοπίο. Η προσβασιμότητα του κόλπου και τα ήπια ρεύματα τον καθιστούν ιδανικό σημείο για όσους είναι νέοι στις καταδύσεις.

Τα Υποθαλάσσια Σπήλαια της Λυγαριάς:

Για τους δύτες που αναζητούν τη συγκίνηση, οι υποθαλάσσιες σπηλιές της Λυγαριάς αποτελούν μια συναρπαστική πρόκληση. Αυτές οι σπηλιές βρίσκονται κοντά στο χωριό Λυγαριά και προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία κατάδυσης. Κολυμπήστε μέσα από στενά περάσματα στολισμένα με μαγευτικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, βυθίζοντας τον εαυτό σας σε ένα απόκοσμο περιβάλλον. Οι προηγμένοι δύτες μπορούν να πλοηγηθούν στο περίπλοκο σύστημα των σπηλαίων, συναντώντας μοναδική θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των αστακών, των αγγουριών της θάλασσας και των σπάνιων καρκινοειδών.

Το θαλάσσιο καταφύγιο του νησιού Ντία:

Ακριβώς έξω από τις ακτές του Ηρακλείου βρίσκεται το νησί Dia, ένα προστατευμένο θαλάσσιο καταφύγιο που προσφέρει μια καταδυτική εμπειρία όπως καμία άλλη. Τα παρθένα νερά και η πληθώρα θαλάσσιων ειδών καθιστούν αυτόν τον προορισμό που πρέπει να επισκεφτείτε για δύτες. Βουτήξτε στα βάθη και συναντήστε κοπάδια από πολύχρωμα ψάρια, χαριτωμένες θαλάσσιες χελώνες και άπιαστα δελφίνια. Με τους υποβρύχιους βράχους και τα φαράγγια, το νησί Dia προσφέρει μια καθηλωτική περιπέτεια για δύτες όλων των επιπέδων.

Το ναυάγιο του MS Messerschmitt:

Οι λάτρεις της ιστορίας και των καταδύσεων θα ενθουσιαστούν από το ναυάγιο MS Messerschmitt. Σε βάθος 40 μέτρων, αυτό το γερμανικό αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκεται στις ακτές του Ηρακλείου. Εξερευνήστε τα απομεινάρια αυτού του βυθισμένου θησαυρού, που τώρα λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος γεμάτος θαλάσσια ζωή. Οι δύτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη στοιχειωμένη ομορφιά του ναυαγίου, ενώ κοπάδια ψαριών γλιστρούν με χάρη. Λόγω του βάθους της, αυτή η κατάδυση συνιστάται για έμπειρους δύτες.

Το Ηράκλειο, με τις μαγευτικές τοποθεσίες καταδύσεων, προσφέρει μια πύλη σε έναν υποθαλάσσιο παράδεισο γεμάτο ομορφιά και περιπέτεια. Από τα γαλήνια νερά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας μέχρι τα εντυπωσιακά υποθαλάσσια σπήλαια της Λυγαριάς και τη ζωντανή θαλάσσια ζωή του θαλάσσιου καταφυγίου Νήσου Ντία, οι καταδυτικοί προορισμοί του Ηρακλείου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και επιπέδων δεξιοτήτων. Φορέστε τον καταδυτικό σας εξοπλισμό, βυθιστείτε στα κρυστάλλινα νερά και ετοιμαστείτε να αποκαλύψετε τα κρυμμένα βάθη των υποβρύχιων θαυμάτων του Ηρακλείου. Είτε αναζητάτε ηρεμία, συναρπαστικές συναντήσεις ή μια ματιά στην ιστορία, οι καταδυτικές τοποθεσίες του Ηρακλείου είναι έτοιμες να σας αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις από μια υποβρύχια αποστολή.