Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Πώς να ζήσετε την αυθεντική Κρήτη το χειμώνα: συμβουλές για το τι να φάτε και τι να δείτε

Πώς να ζήσετε την αυθεντική Κρήτη το χειμώνα: συμβουλές για το τι να φάτε και τι να δείτε

Αν θέλετε να ζήσετε την αυθεντική Κρήτη το χειμώνα, δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας.

  • Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα. Η Κρήτη φημίζεται για την ποιότητα, την ποικιλία και τα οφέλη της για την υγεία. Βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή, η οποία δίνει έμφαση στην κατανάλωση ελαιόλαδου, λαχανικών, φρούτων, δημητριακών, οσπρίων, ξηρών καρπών, βοτάνων, τυριού, γιαουρτιού και μελιού, καθώς και σε μέτριες ποσότητες ψαριού, κρέατος και κρασιού. Μπορείτε να απολαύσετε την κρητική κουζίνα σε μία από τις πολλές ταβέρνες, εστιατόρια ή καφετέριες, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως ντάκο, καλιτσούνια, σαλιγκάρια, αρνάκι και τυρόπιτες. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής ή μια ξενάγηση γευσιγνωσίας και να μάθετε πώς να προετοιμάζετε ή να εκτιμάτε τις κρητικές λιχουδιές.
  • Εξερευνήστε τη φύση και τον πολιτισμό του νησιού. Η Κρήτη διαθέτει ένα ποικιλόμορφο και εντυπωσιακό τοπίο, με βουνά, φαράγγια, δάση, λίμνες και παραλίες. Μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, ακόμη και το χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στη νότια ακτή. Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία ή ιππασία στα φυσικά πάρκα, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το οροπέδιο Λασιθίου και το φοινικόδασος του Βάι. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως το ανάκτορο της Κνωσού, το δίσκο της Φαιστού και το νησί Σπιναλόγκα, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την αρχαία αρχιτεκτονική, την τέχνη και τη μυθολογία.