Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας)
Γνωρίστε το παραδοσιακό χωριό Ανώγεια

Γνωρίστε το παραδοσιακό χωριό Ανώγεια

Τα Ανώγεια είναι ένα γοητευτικό χωριό που βρίσκεται στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα.

Φωλιασμένα στους πρόποδες του Ψηλορείτη, τα Ανώγεια φημίζονται για το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και τις μοναδικές πολιτιστικές παραδόσεις.

Το χωριό έχει περίπου 2.917 κατοίκους και είναι ένα από τα λίγα μέρη του νησιού όπου η κρητική διάλεκτος εξακολουθεί να ομιλείται ευρέως. Τα Ανώγεια είναι επίσης γνωστά για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, με πολλά από τα κτίριά τους να είναι κατασκευασμένα από τοπική πέτρα και να διαθέτουν μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τοξωτές πόρτες και διακοσμητικά μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδερο.

Τα Ανώγεια φημίζονται και για την πολιτιστική τους κληρονομιά. Το χωριό φημίζεται για την παραδοσιακή μουσική και τον χορό του, που ακούγονται και ακούγονται σε πανηγύρια και γιορτές όλο το χρόνο. Τα Ανώγεια φιλοξενούν επίσης πολλά μουσεία και πολιτιστικά κέντρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία και τις παραδόσεις του χωριού και του νησιού.

Ίσως η πιο διάσημη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ανωγείων είναι ο ρόλος τους στην αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το χωριό έγινε μεγάλος στόχος των Γερμανών λόγω της φήμης του ως κέντρου αντίστασης και πολλοί από τους κατοίκους του εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν. Παρόλα αυτά, τα Ανώγεια παρέμειναν σταθερά στις αντιστασιακές τους προσπάθειες, κερδίζοντας μια θέση στην ελληνική ιστορία και λαογραφία.