Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Μινωικά Μυστήρια: Αποκαλύπτοντας τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης

Μινωικά Μυστήρια: Αποκαλύπτοντας τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης

Κάτω από τον μεσογειακό ήλιο και τα ελαιόδεντρα βρίσκεται μια ιστορία τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο χρόνος.

Η Κρήτη, το λίκνο του Μινωικού πολιτισμού, προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον αινιγματικό κόσμο της αρχαιότητας. Στην καρδιά αυτού του αρχαίου πολιτισμού βρίσκεται το θρυλικό παλάτι της Κνωσού, ένα εκτεταμένο αρχαιολογικό θαύμα που αποκαλύπτει την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική δεινότητα των Μινωιτών. Αλλά η γοητεία του μινωικού παρελθόντος της Κρήτης δεν τελειώνει εκεί: καθώς εξερευνάτε το ιερό σπήλαιο του Ψυχρού ή το σπήλαιο του Δικταίου, μεταφέρεστε σε έναν κόσμο όπου οι μύθοι και οι τελετουργίες συνέκλιναν. Ποια μυστικά κρύβονται πίσω από τα περίπλοκα σύμβολα του Δίσκου της Φαιστού και ποιες ιστορίες αφηγούνται οι τοιχογραφίες των Μινωιτών; Αυτά τα ερωτήματα αποτελούν τη βάση ενός ταξιδιού που σας μεταφέρει βαθιά στην καρδιά του αρχαίου πολιτισμού της Κρήτης.

Από τις μυθικές ιστορίες του Μινώταυρου και του Λαβύρινθου μέχρι την πολιτιστική κληρονομιά που ενσωματώνεται στην κεραμική και την τέχνη, η αποκάλυψη των μινωικών μυστηρίων της Κρήτης είναι μια συναρπαστική περιπέτεια. Ο Μινωικός πολιτισμός, με την πλούσια ιστορία, τα περίπλοκα έργα τέχνης και την προηγμένη μηχανική, συνεχίζει να προβληματίζει και να γοητεύει τόσο τους αρχαιολόγους όσο και τους ταξιδιώτες. Αυτή η εξερεύνηση του αρχαίου παρελθόντος της Κρήτης υπόσχεται μια βαθύτερη κατανόηση του πολιτισμού του νησιού και μια βαθιά σύνδεση με έναν κόσμο που υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν.