Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Τα καλύτερα μουσεία στο Ηράκλειο

Τα καλύτερα μουσεία στο Ηράκλειο

Ως γενέτειρα του Δυτικού Πολιτισμού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρωτεύουσα του Ηρακλείου φιλοξενεί μια σειρά από κορυφαία μουσεία.

Ένα από τα μουσεία που πρέπει να δείτε στο Ηράκλειο είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην καρδιά της πόλης, το μουσείο φιλοξενεί έναν πλούτο αρχαίων ευρημάτων από τον μινωικό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένων αγγείων, κοσμημάτων και γλυπτών. Το μουσείο διαθέτει επίσης μια σειρά από εκθέματα για άλλους αρχαίους πολιτισμούς, όπως ο Ρωμαϊκός και οι Βυζαντινός.

Ένα άλλο δημοφιλές μουσείο στο Ηράκλειο είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης. Τοποθετημένο στην παλιά πόλη, το μουσείο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εκθεμάτων σχετικά με τη χλωρίδα, την πανίδα και τη γεωλογία του νησιού. Το μουσείο διαθέτει επίσης μια σειρά από διαδραστικά εκθέματα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες.

Για όσους ενδιαφέρονται για τη μοντέρνα τέχνη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ηρακλείου είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτείτε. Βρίσκεται στην παλιά πόλη και φιλοξενεί μια σειρά από εναλλασσόμενα εκθέματα που παρουσιάζουν έργα τόσο τοπικών όσο και διεθνών καλλιτεχνών.

Τέλος, κανένα ταξίδι στο Ηράκλειο δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς μια επίσκεψη στο Cretaquarium. Βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των καρχαριών, χταποδιών και σπάνιων μικρών ψαριών.

Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Ηράκλειο, φροντίστε να προσθέσετε αυτά τα κορυφαία μουσεία στην βόλτα σας. Δεν θα απογοητευτείτε!