Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας)
Το νησί της Ντίας

Το νησί της Ντίας

Το νησί Ντία, είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί που βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, στα ανοικτά των ακτών του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το νησί αποτελεί προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο και φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα χλωρίδας και πανίδας.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού είναι τα κρυστάλλινα νερά που το περιβάλλουν, καθιστώντας το δημοφιλή προορισμό για κολύμπι και καταδύσεις. Η τραχιά ακτογραμμή και οι βράχοι του νησιού είναι επίσης δημοφιλείς στους πεζοπόρους.

Το νησί Ντία είναι επίσης πλούσιο σε ιστορία, με στοιχεία ανθρώπινης κατοίκησης που χρονολογούνται από τη Μινωική εποχή. Το νησί κατοικήθηκε επίσης από τους Ενετούς και τους Οθωμανούς. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια ενός βενετσιάνικου φρουρίου, καθώς και έναν οθωμανικό φάρο.

Η πρόσβαση στο νησί περιορίζεται σε οργανωμένες εκδρομές με σκάφος από το κοντινό λιμάνι του Ηρακλείου. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να διανυκτερεύσουν, αλλά οι ημερήσιες εκδρομές προσφέρουν άφθονο χρόνο για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά και τα ιστορικά μνημεία του νησιού.

Συνολικά, η Ντία προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, κρυστάλλινων νερών και πλούσιας ιστορίας που την καθιστούν ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και για τους λάτρεις της ιστορίας.