Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Το φοινικόδασος της Πρέβελης

Το φοινικόδασος της Πρέβελης

Το φοινικόδασος της Πρέβελης, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία του νησιού.

Το δάσος φιλοξενεί ένα σπάνιο είδος φοίνικα, γνωστό ως Phoenix theophrasti, το οποίο είναι ενδημικό της περιοχής και συναντάται μόνο στην Κρήτη.

Το δάσος βρίσκεται στις όχθες του Κουρταλιώτικου ποταμού, ο οποίος παρέχει το τέλειο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν οι φοίνικες. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού και να θαυμάσουν το πλούσιο πράσινο του δάσους, καθώς και τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού. Οι φοίνικες παρέχουν έναν φυσικό σκέπαστρο, δημιουργώντας μια ειρηνική και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο φοινικόδασος της Πρέβελης είναι το κολύμπι στο ποτάμι, το οποίο περιβάλλεται από τους φοίνικες. Το νερό είναι δροσερό και διαυγές, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για κολύμπι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. 

Το φοινικόδασος της Πρέβελης αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Κρήτης. Είναι επίσης προστατευόμενη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες για τη διατήρηση του δάσους και των μοναδικών φοινικοειδών του. Το δάσος είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο και αποτελεί έναν απαραίτητο προορισμό για τους φυσιολάτρες που επισκέπτονται την Κρήτη.