Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Γιατί η Κρήτη είναι ο τέλειος χειμερινός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης

Γιατί η Κρήτη είναι ο τέλειος χειμερινός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης

Αν ψάχνετε για έναν χειμερινό προορισμό που συνδυάζει εκπληκτικά τοπία, ποικίλη άγρια ζωή και υπαίθρια περιπέτεια, τότε η Κρήτη είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Το μεγαλύτερο και νοτιότερο ελληνικό νησί διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προσφέρει κάτι για κάθε φυσιολάτρη. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε την Κρήτη ως χειμερινό προορισμό σας και τι μπορείτε να περιμένετε να δείτε και να κάνετε.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Κρήτη είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης είναι ότι διαθέτει πλούσια βιοποικιλότητα και ποικιλία οικοσυστημάτων. Η Κρήτη φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά του νησιού, όπως ο κρητικός δίκταμος, ο κρητικός έβενος και το κρητικό κυκλάμινο. Μπορείτε επίσης να βρείτε σπάνια και απειλούμενα ζώα, όπως η κρητική αγριόγατα, το κρητικό αγκαθωτό ποντίκι, ο κρητικός ασβός. Η Κρήτη διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή ακτογραμμή, με αμμώδεις παραλίες, βραχώδεις όρμους και κρυστάλλινα νερά. Στο Κρητικό Πέλαγος μπορείτε να εντοπίσετε δελφίνια, χελώνες, φώκιες, ακόμη και φάλαινες. Η Κρήτη το χειμώνα είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της άγριας ζωής και τους φωτογράφους που θέλουν να παρατηρήσουν και να απαθανατίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Κρήτη είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης είναι ότι έχει πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες και εξερεύνηση. Η Κρήτη έχει ορεινό ανάγλυφο, με τέσσερις κύριες οροσειρές: τα Λευκά Όρη, την οροσειρά Ίδη, την οροσειρά Δίκτη και την οροσειρά Θρίπτη. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδήλατο ή σκι στις πλαγιές και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα των χιονισμένων κορυφών και των κοιλάδων. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα διάσημα φαράγγια της Κρήτης, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το φαράγγι της Ίμβρου και το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Αυτά τα φαράγγια είναι φυσικά θαύματα που προσφέρουν μια απαιτητική και ικανοποιητική εμπειρία για τους πεζοπόρους και τους τυχοδιώκτες. Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε τα διάσημα σπήλαια της Κρήτης, όπως το σπήλαιο Δικταίο, το σπήλαιο Ιδαίον και το σπήλαιο Μελιδόνι. Αυτά τα σπήλαια είναι γεμάτα σταλακτίτες, σταλαγμίτες και θρύλους, ενώ ορισμένα από αυτά συνδέονται με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Η Κρήτη το χειμώνα είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της υπαίθρου και τους εξερευνητές που θέλουν να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά και το μυστήριο του νησιού.