Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Το καλύτερο πιάτο της Κρήτης, σαλιγκάρια

Το καλύτερο πιάτο της Κρήτης, σαλιγκάρια

Το νησί της Κρήτης στην Ελλάδα είναι γνωστό για τη μοναδική του κουζίνα, η οποία διαθέτει ποικιλία από νόστιμα πιάτα. Ένα τέτοιο πιάτο είναι τα σαλιγκάρια, οι χοχλιοί, που είναι μια τοπική λιχουδιά που την απολαμβάνουν εδώ και αιώνες.

Τα κρητικά σκάγια είναι ένα είδος βρώσιμου χερσαίου σαλιγκαριού που συλλέγεται συνήθως στην ύπαιθρο γύρω από το νησί. Τα σαλιγκάρια συλλέγονται στη φύση και στη συνέχεια καθαρίζονται και προετοιμάζονται για μαγείρεμα.

Παρά τη δημοτικότητά τους, τα κρητικά σαλιγκάρια δεν είναι για όλους. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι η ιδέα να τρώνε σαλιγκάρια δεν είναι ορεξάτη, αλλά όσοι είναι πρόθυμοι να τα δοκιμάσουν θα ανταμειφθούν με μια μοναδική και νόστιμη γαστρονομική εμπειρία.

Τα σκαργκότ συνήθως σερβίρονται ως μεζές ή ορεκτικό και συχνά συνοδεύονται από ένα ποτήρι ρακή, που είναι ένα παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα.

Συμπερασματικά, το κρητικό πιάτο με τα σαλιγκάρια είναι μια μοναδική και νόστιμη γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσει όποιος ενδιαφέρεται να εξερευνήσει την τοπική κουζίνα της Κρήτης. Ενώ κάποιοι μπορεί να διστάζουν να δοκιμάσουν σαλιγκάρια, όσοι το κάνουν θα ανταμειφθούν με ένα γευστικό και αξέχαστο πιάτο που αποτελεί ουσιαστικό μέρος της γαστρονομικής κληρονομιάς του νησιού.