Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Το ψηλότερο βουνό της Κρήτης

Το ψηλότερο βουνό της Κρήτης

Το μεγαλύτερο βουνό της Κρήτης είναι ο Ψηλορείτης, γνωστός και ως Ίδη.

 Το βουνό έχει υψόμετρο 2.456 μέτρα (8.058 πόδια), καθιστώντας το την υψηλότερη κορυφή στην Κρήτη και την υψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα εκτός της ηπειρωτικής χώρας.

Το όρος έχει πλούσια πολιτιστική και ιστορική σημασία, καθώς θεωρούνταν ιερό βουνό στην αρχαιότητα. Το βουνό ήταν αφιερωμένο στον θεό Δία, ο οποίος λέγεται ότι γεννήθηκε σε μια σπηλιά στις πλαγιές του βουνού. Οι αρχαίοι Κρητικοί πίστευαν επίσης ότι το βουνό ήταν το σπίτι της θεάς Ρέας και ότι ήταν το μέρος όπου ανατράφηκε ο Δίας.

Το βουνό είναι επίσης γνωστό για το μοναδικό και ποικιλόμορφο τοπίο του. Το βουνό φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία φυτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών βοτάνων και αγριολούλουδων που είναι μοναδικά στο νησί. Οι πλαγιές του βουνού καλύπτονται από πυκνά δάση βελανιδιάς, πεύκου και κυπαρισσιού και φιλοξενούν πολλά είδη ζώων.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν στην κορυφή και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους. Η πεζοπορία προς την κορυφή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η θέα από την κορυφή κόβει την ανάσα και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του νησιού. Στην κορυφή του βουνού βρίσκεται επίσης ένα μικρό παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε τη θέα και να αναλογιστείτε την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική σημασία του βουνού.

Είτε ενδιαφέρεστε για την ιστορία και την πολιτιστική σημασία του βουνού είτε απλώς θέλετε να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του νησιού, ο Ψηλορείτης είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στην όμορφη Κρήτη.