Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Τι είναι η ρακή;

Τι είναι η ρακή;

Η κρητική ρακή, γνωστή και ως τσικουδιά, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό απόσταγμα που φτιάχνεται από τον πυρήνα του σταφυλιού, τις φλούδες, τα κουκούτσια και τους σπόρους που έχουν απομείνει.

Παράγεται στο νησί της Κρήτης και έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα..

Ένα από τα πιο μοναδικά στοιχεία της κρητικής ρακής είναι η μέθοδος παραγωγής της. Παρασκευάζεται συχνά σε μικρές παρτίδες από ντόπιους αγρότες χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Αυτό δίνει στην κρητική ρακή μια αίσθηση αυθεντικότητας και παράδοσης που την ξεχωρίζει από τα άλλα αποστάγματα.

Η κρητική ρακή απολαμβάνεται συχνά ως ποτό μετά από το φαγητό και συχνά σερβίρεται με μια ποικιλία από μικρούς μεζέδες. Χρησιμοποιείται επίσης ως βάση σε διάφορα νόστιμα κοκτέιλ.

Η κρητική ρακή είναι ένα νόστιμο και παραδοσιακό απόσταγμα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας της Κρήτης. Εάν επισκέπτεστε το νησί, φροντίστε να το δοκιμάσετε και να ζήσετε τη μοναδική γεύση και παράδοση αυτού του ιδιαίτερου ποτού.